ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ies la iveală detalii despre un flagrant care l-ar fi vizat pe Liviu Dragnea. Potrivit jurnaliștilor de la luju.ro SRI și DNA ar fi vrut să îl prindă în flagrant pe Dragnea în 2013 printr-un polițist DNA cu o nota secretă a SRI despre activitatea TEL DRUM Teleorman.

Acțiunea a fost ratată, iar ofițerul DNA a fost inculpat. Omul a denunțat că procurorul Marin Nicolae l-a amenințat să spună fapte neadevărate despre Liviu Dragnea. La cererea procurourlui șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, SRI a desecretizat nota.

Nota secretă a Serviciului Român de Informații din 25 ianuarie 2013, emisă de la cabinetul lui Florian Coldea, informa Direcția Națională Anticorupție despre activitatile presupus infracționale ale unor funcționari și patroni de firme, pe care le controlează în mod direct SC 3T Construct SRL Piatra Neamț și SC TEL DRUM SA Alexandria, județul Teleorman. Totul în detrimentul intereselor financiare ale Uniunii Europene și ale beneficiarilor.

Jurnaliștii de la Luju.ro scriu că SRI si DNA suspectau că în spatele SC TEL DRUM SA Teleorman s-ar fi aflat liderul PSD, Liviu Dragnea. Anchetatorii plănuiau un moment operativ care avea ca scop să-l prindă pe Liviu Dragnea, în flagrant, în posesia documentului strict secret emis de SRI și astfel să poată să-l aresteze și să îl trimită în judecată pentru deținere de documente secrete.

Asta ar fi avut loc prin intermediul ofițerului de poliție judiciară al DNA, Dan Emil Manolachi care lucra direct cu procurorul Paul Silviu Dumitriu de la Secția a II-a a DNA.

Comisarul șef Dan Emil Manolachi a găsit nota pe birou din DNA, unde i-a fost pusă dinadins, spun jurnaliștii de la luju.ro. A fotografiat-o iar apoi a luat legătura cu un apropiat al lui Liviu Dragnea, secretarul de stat de la Transporturi Valentin Preda.

Dan Emil Manolachi s-a întâlnit pe 18 februarie 2013 cu secretarul de stat de la Transporturi Valentin Preda, cu care se cunoștea. I-a lăsat în mașină un aparat foto compact, pe cardul căruia se afla nota strict secretă a SRI fotografiată in biroul procurorului din DNA. Aparatul foto a stat toată noaptea în mașina. A doua zi secretarul de stat a fost săltat de procurorii DNA chiar din fața ministerului unde lucra.

Doar că operațiunea DNA a fost un eșec în direcția lui Liviu Dragnea, iar ofițerul DNA a fost inculpat. Omul a denunțat că procurorul Marin Nicolae l-a amenințat să declare fapte neadevărate despre Liviu Dragnea.

La cererea șefei DNA Laura Kovesi, SRI a desecretizat Nota. Liviu Dragnea a reacționat după flagrantul ratat al procurorilor.

„Nu am ce să confirm. Doar am văzut acest document. Nu mă mai șochează nimic. O să văd ce fac. Mai multe nu am ce să spun. Nu mai știu ce să mai spun. Atâtea informaii și zvonuri am auzit. Oameni care au fost forțați să spună lucruri despre mine. Dacă sunt adevărate aceste lucruri, înseamnă că e foarte grav. Dacă așa se lucrează, ne apropiem de un stat polițienesc. Poate e vorba doar de câțiva procurori cu obiceiuri ilegale. Cazul Negulescu a fost gestionat greșit de parchet. Acolo sunt ilegalități foarte grave", a declarat Liviu Dragnea pentru B1 TV.

Vezi AICI documentele