ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Update 13:00 Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a prezentat, miercuri dimineață, la Parchetul General. La ieșirea de la audiere Orban a declarat că a fost chemat în legătură cu o sesizare, dar că nu a dorit să se constituie parte vătămată.

„Este o sesizare care nu mă privește pe mine. Am avut opțiunea de a fi parte vătămată, calitate procesuală de parte vătămată într-o sesizare, pe care am declinat-o. Nu vă dau detalii că este o cercetare”, a spus Orban, la ieșire.

Întrebat dacă este vorba despre o plângere împotriva procurorului care l-a anchetat și trimis în judecată, liderul PNL a răspuns că este „o sesizare depusă împotriva unui procuror”.

„Mi s-a oferit calitatea de a fi parte vătămată. Decizia mea a fost să nu fiu parte vătămată”, a adăugat Orban.
 
Știre inițială

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), acesta declarând că nu știe nici în ce dosar a fost chemat și nici în ce calitate.

"Nu știu (de ce am fost chemat -n.r.), dar nu cred că are legătură cu subiectul care vă interesează pe dumneavoastră", a declarat Ludovic Orban, la intrarea în Parchetul General.

Liderul PNL a precizat că va da detalii despre audiere la ieșire.

Reprezentanții Parchetului General nu au oferit informații despre motivul chemării lui Ludovic Orban.