ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul Ludovic Orban, la data faptei prim-vicepreședinte al unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit DNA, pe 1 martie, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, ar fi contactat un om de afaceri și i-ar fi cerut sprijin financiar pentru campania electorală.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că "la data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București, din partea PNL."

"În martie 2016, afaceristul s-a întâlnit cu inc. Orban Ludovic la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care inculpatul i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale ca și candidat la Primăria Capitalei. Sumele respective erau cerute în numerar tocmai fiindcă erau pentru posturi TV. Orban Ludovic a arătat că are nevoie de suma cerută, eventual în tranșe, începând cu prima săptămână din luna aprilie. Orban Ludovic i-a spus omului de afaceri că el pretinde puțin că nu mai e cum era pe vremuri .Orban Ludovic i-a spus omului de afaceri să se gândească dacă poate să dea banii : „te gândești dacă poți, sau îmi dai un șut în fund”. Orban Ludovic i-a spus că nu vrea nimic de la partid.

LUDOVIC ORBAN: Am avut surprize și de la Antena 3 că sar calul… de aia nu ajungi la nici o înțelegere cu ei. Păi ți-am zis, pe sondajul de desemnare eu aveam 28% intenție de vot, fără să-mi fac o zi de campanie, iar Bușoi, după toată campania lui, avea 18% fără potențial de creștere. La mine potențialul de creștere e mare. Eu m-am dus acum cam între 33 și 35.

LUDOVIC ORBAN: Mă, ascultă-mă; asta le discutăm sigur și mai în detaliu. Adică tu știi că orice este util pentru București, eu sprijin fără…

Om de afaceri : Atuncea ți-i pregătesc în niște tranșe.

LUDOVIC ORBAN: Exact.

LUDOVIC ORBAN: Mi-ar trebui cam la sfârșitul săptămânii viitoare, începutul săptămânii celelalte…”, sunt stenogramele din rechizitoriul procurorilor, potrivit stiripesurse.ro.