ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DIICOT au început urmărirea penală pentru Lukoil România, compania fiind acuzată de constituire și sprijinire a unui grup infracțional și complicitate la evaziune fiscală. În aceeași cauză sunt cercetate 13 persoane. Prejudiciul, estimat la peste 9 milioane lei.

„S-a reținut faptul că în perioada 2009-2010, S.C. LUKOIL ROMÂNIA S.R.L. a efectuat achiziții intracomunitare de bitum rutier de la partenerul LUKOIL NEFTOCHIM Burgas din Bulgaria, pe care le-a livrat pe teritoriul național prin interpunerea persoanei juridice EUROPE MASTER DIRECT LIMITED LTD Marea Britanie, fără a colecta și achita către bugetul statului taxa pe valoare adăugată aferentă acestor achiziții", potrivit DIICOT.

Treisprezece persoane sunt cercetate în dosar, sub control judiciar, fiind acuzate că s-au constituit în 4 grupuri infracționale organizate și au creat un circuit fictiv de achiziție și livrare de bitum rutier, ajutate de un reprezentant Lukoil.

„În fapt s-a reținut că în perioada 2009-2010, inculpații Matei Eugen, Gherghel Amalia, Ceban Sergiu, Tirla Călin, Izvernari Dănuț Nelu, Negru Dumitru Florin, Mazâlu Petru, Mara Bogdan Marius, Novăcescu Gheorghe Tony, Vasile Angelica, Șinca Valentin, Gorea Florentin și Slevoacă Cristina s-au constituit în patru grupuri infracționale organizate în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prin crearea unui circuit fictiv de achiziție și livrare de bitum rutier cu proveniență Vaya LTD Bulgaria și Lukoil Neftochim Bourgas AD Bulgaria, în sensul interpunerii scriptice a unor societăți comerciale care s-au sustras în această modalitate de la plata TVA-ului aferent și a impozitului pe profit. Membrii grupului au fost sprijiniți în activitatea infracțională de către SC Lukoil România SRL prin reprezentantul legal suspectul T. C., în sensul interpunerii pe circuitul de livrare a mărfii a unei societăți comerciale din Marea Britanie", a informat, vineri, DIICOT.