ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații Curții de Apel București au respis, miercuri, cererea de chemare în judecată formulată de europarlamentarul Laszlo Tokes în dosarul privind retragerea Ordinului „Steaua României", decizia nefiind definitivă.

„Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenție voluntară accesorie formulată în interesul pârâților de intervenientul Consiliul de Onoare pentru Ordinul Național Steaua României. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel București", se arată în decizia magistraților Curții de Apel București, dată miercuri.

Tokes a anunțat, în luna aprilie, că îi va da în judecată pe șeful statului Klaus Iohannis, europarlamentarul declarând că acest demers este o încălcare a legii.

Klaus Iohannis a anunțat, în martie, că a decis să retragă ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes, precizând că cei distinși cu aceste premii trebuie să respecte și să recunoască România, Constituția și valorile care stau la baza acesteia.

Înainte de intervenția președintelui, ÎCCJ, a decis definitiv retragerea decorației „Steaua României” în ceea ce îl privește pe europarlamentarul Laszlo Tokes, judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Național al Ordinului Național "Steaua României", precizează sursa citată.


Decorația i-a fost fost atribuită lui Laszlo Tokes în 2009 și, în urma unor declarații, Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României a propus retragerea titlului.