ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetița din județul Mehedinți, adoptată de un cuplu de cetățeni americani, transmite Agerpres.

Soluția pronunțată de Judecătoria Slatina este executorie. Ea poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare, acesta urmând a fi depus la Judecătoria Slatina.

Pe de altă parte, familia Șărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, a depus, joi, la Tribunalul București, o cerere pentru constatarea nulității adopției fetiței de 8 ani din Baia de Aramă de către un cuplu de români din SUA. Avocații familiei fostei asistente maternale care a crescut-o pe Sorina susțin că procedura este ilegală și că adopția s-a făcut pe ascuns. 


„Voi depune acum la Tribunalul București o cerere pentru constatarea nulității adopției Sorinei Lucan, având în vedere faptul că aceasta a fost ilegal făcută. Vreau să anunț toată țara că la Tribunalul București avem un prieten foarte bun și aceasta este legea pe care ne bazăm și am mare încredere în Tribunalul București. Voi cere anularea adopției față de împrejurarea că, din actele pe care le observați aici, se poate trage concluzia că legea a fost încălcată. Să aveți în vedere că această adopție s-a făcut în mod ascuns, s-a încălcat flagrant articolul 9 din legea 273 /2004, Legea adopției. Față de împrejurarea că lipsesc condițiile de fond, adică opinia minorului, eu consider că această acțiune trebuie admisă", a declarat Ioana Constantin, avocatul familiei Șărămăt, citată de Mediafax. 

După depunerea documentelor, avocatul familiei Șărămăt a spus că va depune documentația și pentru suspendarea efectelor adopției, tot la Tribunalul București. 
 
Avocatul Victor Dumitrică a anunțat, miercuri, că echipa sa se va mări cu avocatul Gheorghe Piperea.