ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad au dispus ieri reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspecților: Mareș Ciprian Sabin, maior în cadrul Serviciului Român de Informații - Serviciul Județean  de Informații Arad, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată și Palincaș Eduard, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Conform procurorilor DIICOT, există probe că în perioada 11 – 16 august 2017, la date diferite și în baza aceleași rezoluții infracționale, maiorul SRI a vândut în două rânduri, droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv, droguri de mare risc (6 grame cocaină), contra sumelor de 2.050 lei, respectiv 600 euro.

De asemenea, în seara zilei de 17 august 2017, maiorul SRI a vândut droguri de risc (100 grame cannabis), cu suma de 400 euro și 200 lei, și, respectiv, a deținut droguri de risc (250 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în imobilul său situat în municipiul Arad, fiind surprins cu ocazia realizării flagrantului și a percheziției domiciliare.
Mareș Ciprian Sabin este chiar șeful Departamentului Antidrog, biroul acestuia fiind percheziționat ieri de către polițiști, în vederea descoperirii altor probe. Mareș cumpăra droguri și le revindea mai departe.

Furnizorul său, Palincaș Eduard (38 ani) a fost prins în flagrant ieri noapte, în jurul orei 1:00, în timp ce  vindea droguri de risc (300 grame cannabis), cu suma de 6000 lei. Ȋn autoturismul său au fost găsite alte 100 grame de cannabis, deținute fără drept și în scop de comercializare. 

Palincaș este recidivist, în 2001 el fiind arestat, împreună cu alți doi traficanți de droguri, în timp ce intenționa să plaseze pe piața neagră a stupefiantelor din Timișoara un kilogram de marijuana. 
Ȋn 2002 a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Ȋn luna iulie a anului trecut, Tribunal Arad a dispus reabilitarea judecătorească a lui Pălincaș Eduard.