ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama Alexandrei Măceșanu a declarat, joi, că nu a vrut să predea buletinul fiicei sale către DIICOT, pentru că nu crede că fata a murit. „Noi tot ne legăm de o mică speranță, firicelul acela de speranță, că pe copilul nostru o să îl găsim, o să intre într-o bună zi pe poartă”, a mărturisit doamna Măceșanu, la Antena3, citată de Mediafax.  

Tudorița Măceșanu a mai spus că a fost chemată la DIICOT pentru a preda buletinul Alexandrei, însă a refuzat, motivând că ea și soțul ei vor trăi toată viața cu speranța că fiica lor se va întoarce, atâta vreme cât nu se demonstrează irefutabil că a murit.

„Nu am predat niciun act de identitate. Ne-au arătat de la IML, ne-au arătat certificatele acelea, actele, dar tot parcă nu suntem lămuriți că copilul nostru a murit acolo în butoiul acela, parcă tot nu sunt probe suficiente. Noi tot ne legăm de o mică speranță, firicelul acela de speranță ca pe copilul nostru să îl găsim, să intre într-o bună zi pe poartă. (...) Din ce am înțeles noi acolo (...), probele care sunt, dinții din care s-a prelevat ADN-ul și oasele... dar ce pot să vă spun este că nici mie nu mi-au spus concret dacă oasele, antropologic, toate oscioarele alea ar forma corpul Alexandrei, deci până nu cercetăm, nu știu ce să zic”, a declarat Tudorița Măceșanu, joi, la Antena3.

Mama fetei de 15 ani despre care Gheorghe Dincă din Caracal a afirmat că ar fi ucis-o și incinerat-o, a povestit că i s-au pus joi la dispoziție documentele doveditoare de către DIICOT. Aceasta susține că le-a citit, că a rămas și avocatul să studieze dosarul, urmând să stabilească, ulterior, cum vor lupta pentru a afla adevărul despre Alexandra.

„Ne întărește Dumnezeu pentru că suntem oameni credincioși și mai avem un copil pentru care trebuie să luptăm”, a adăugat Tudorița Măceșanu, menționând în context că fiica cea mică este la curent cu cele petrecute cu sora ei. Aceasta își păstrează speranța că într-o bună zi Alexandra va reveni, printr-o minune, acasă.

„Parcă mi-o imaginez, zi de zi îmi imaginez cum copilul meu vine și o îmbrățișez, poate e doar viziunea mea, dar inima mea așa îmi spune, cu toate că după ce am citit și astea, vă dați seama că nu e ușor să citești un act în care să spună că s-au găsit cutare, cutare în (...) acel butoi. Nu e ușor”, a mărturisit Tudorița Măceșanu.

Familia Alexandrei s-a prezentat, joi, la DIICOT, după ce luni refuzase să predea autorităților cartea de identitate a fetei, considerate decedată, în baza raportului INML care arăta că oasele și dinții din butoiul găsit în gospodăria lui Gheorghe Dincă din Caracal ar conține ADN-ul adolescentei dispărute.