Mama Alexandrei Măceșanu a declarat, joi, că nu a vrut să predea buletinul fiicei sale către DIICOT, pentru că nu crede că fata a murit. „Noi tot ne legăm de o mică speranță, firicelul acela de speranță, că pe copilul nostru o să îl găsim, o să intre într-o bună zi pe poartă”, a mărturisit doamna Măceșanu, la Antena3, citată de Mediafax.  

Tudorița Măceșanu a mai spus că a fost chemată la DIICOT pentru a preda buletinul Alexandrei, însă a refuzat, motivând că ea și soțul ei vor trăi toată viața cu speranța că fiica lor se va întoarce, atâta vreme cât nu se demonstrează irefutabil că a murit.

„Nu am predat niciun act de identitate. Ne-au arătat de la IML, ne-au arătat certificatele acelea, actele, dar tot parcă nu suntem lămuriți că copilul nostru a murit acolo în butoiul acela, parcă tot nu sunt probe suficiente. Noi tot ne legăm de o mică speranță, firicelul acela de speranță ca pe copilul nostru să îl găsim, să intre într-o bună zi pe poartă. (...) Din ce am înțeles noi acolo (...), probele care sunt, dinții din care s-a prelevat ADN-ul și oasele... dar ce pot să vă spun este că nici mie nu mi-au spus concret dacă oasele, antropologic, toate oscioarele alea ar forma corpul Alexandrei, deci până nu cercetăm, nu știu ce să zic”, a declarat Tudorița Măceșanu, joi, la Antena3.

Mama fetei de 15 ani despre care Gheorghe Dincă din Caracal a afirmat că ar fi ucis-o și incinerat-o, a povestit că i s-au pus joi la dispoziție documentele doveditoare de către DIICOT. Aceasta susține că le-a citit, că a rămas și avocatul să studieze dosarul, urmând să stabilească, ulterior, cum vor lupta pentru a afla adevărul despre Alexandra.

„Ne întărește Dumnezeu pentru că suntem oameni credincioși și mai avem un copil pentru care trebuie să luptăm”, a adăugat Tudorița Măceșanu, menționând în context că fiica cea mică este la curent cu cele petrecute cu sora ei. Aceasta își păstrează speranța că într-o bună zi Alexandra va reveni, printr-o minune, acasă.

„Parcă mi-o imaginez, zi de zi îmi imaginez cum copilul meu vine și o îmbrățișez, poate e doar viziunea mea, dar inima mea așa îmi spune, cu toate că după ce am citit și astea, vă dați seama că nu e ușor să citești un act în care să spună că s-au găsit cutare, cutare în (...) acel butoi. Nu e ușor”, a mărturisit Tudorița Măceșanu.

Familia Alexandrei s-a prezentat, joi, la DIICOT, după ce luni refuzase să predea autorităților cartea de identitate a fetei, considerate decedată, în baza raportului INML care arăta că oasele și dinții din butoiul găsit în gospodăria lui Gheorghe Dincă din Caracal ar conține ADN-ul adolescentei dispărute.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews