ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mariana Rarinca, femeia judecată pentru că ar fi şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, a sesizat CSM, cerând să fie făcute verificări cu privire la şefa instanţei supreme şi la procurorii DNA, Iulian Pancescu şi Carmen Damian, cei care au anchetat dosarul său.

Sesizarea Marianei Rarinca a fost înregistrată luni, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmând să sesizeze Inspecţie Judiciară în acest caz. Astfel, inspectorii judiciari urmează să îi verifice pe cei trei magistraţi, care, susţine Rarinca, se fac vinovaţi de arestarea sa preventivă pe parcursul a şase luni, în contextul în care a fost achitată printr-o decizie definitivă.

"V-am semnalat din Penitenciarul Târgşor faptul că am fost arestată pentru că i-am cerut Liviei Stanciu datoria pe care o avea la mine (am demonstrat în instanţă, cu acte, că Livia Stanciu a fost rău platnică nu numai faţă de mine, ci şi faţă de alte instituţii). Atunci v-am cerut să am parte de un proces corect şi nimic altceva. Dupa şase luni de stat în arest preventiv, până la urmă s-au gasit doi judecători corecţi, şi m-au achitat. S-ar părea ca acest lucru nu vă este pe plac şi în loc să cercetaţi abuzurile făcute în cazul meu de preşedinta ICCJ Doina Livia Stanciu şi de cei doi procuri Iulian Pancescu şi Carmen Damian, conduşi de Laura Codruţa Kovesi, dumneavoastră cercetaţi judecătorii care m-au achitat", se arată în sesizarea transmisă de Rarinca, potrivit Mediafax.

DNA a cerut anularea deciziei de achitare în cazul Marianei Rarinca, femeia judecată pentru că ar şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, procurorii motivând că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul de judecată, a fost în incompatibilitate. Acestă cerere urmează să fie analizată de Curtea de Apel Bucureşti, pe 24 iunie.