ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE 19:30  Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat de mai multe fapte de luare de mită, s-ar putea întoarce la Spitalul de Copii „Marie Curie" din Capitală, după ce Tribunalul București a decis, vineri, că acesta va putea profesa din nou în orice unitate medicală de stat. Hotărârea nu este însă definitivă.

Instanța a decis menținerea sub control judiciar a medicului ortoped, dar i-a ridicat acestuia interdicția de a profesa într-un spital de stat. De asemenea, doctorul Burnei se va putea întoarce la Spitalul de Copii "Marie Curie", potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul București.

„Constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar (...). Admite cererea de modificare și, în consecință: înlătura[ interdicția impusă inculpatului de a nu exercită profesia sau de a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate. Menține măsură controlului judiciar, precum și celelalte obligații impuse inculpatului", este decizia magistraților Tribunalului București.
 
Un cititor a scris un comentariu despre situația doctorului Burnei și despre felul în care a început acest scandal.

„Vă mai amintiți că acest medic eminent a fost crucificat de gașca de securistoizi din presa cu epoleți, fix, dar FIX, în noiembrie 2016, ÎNAINTE DE ALEGERI? Când Binomul, Trinomul ori Polinomul căutau cu disperare... O EMOȚIE?”, a scris cititorul.


Știre inițială 
 
Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat de mai multe fapte de luare de mită și aflat sub control judiciar, a făcut o nouă solicitare în instanță de modificare a condițiilor controlului judiciar, pentru a putea opera în spitale de stat, el spunându-le magistraților că are sute de pacienți care îl așteaptă.
 
Burnei le-a explicat judecătorilor că are dreptul de a preda studenților, însă acest lucru nu este suficient din moment ce nu are voie să facă și ore de practică, fiindu-i interzis să profeseze în spitalele de stat.

El a negat că ar fi primit bani de la pacienți în schimbul operațiilor și a ținut să precizeze că a rămas să profeseze în țara în care s-a născut, chiar dacă a avut numeroase oferte din străinătate.

"Vreau să vă spun cu toată sinceritatea că nu am făcut nimănui rău.  (...) Eu începeam serviciul la șase și jumătate seara -  deși trebuia să fiu acolo la opt - și terminăm la 11, 12 noaptea. Nu am fost de acord cu nimeni de pe lista pe care o aveți că mi s-a dat ceva. Nu pentru asta făceam actul medical, pentru că puteam să-l fac la privat și eram mult mai avantajat. Eu am rămas să desfăsor actul medical în țara în care m-am născut, pentru că voiam să-i ajut pe ei. Vă rog să îmi dați dreptul să îi ajut în continuare”, a arătat Burnei în ultimul cuvânt, susținând că are sute de pacienți care îl așteaptă.    

Tribunalul București a rămas în pronunțare, pe cererea medicului.  

Gheorghe Burnei a mai solicitat instanței și ridicarea controlului judiciar, iar în 18 iulie magistrații Curții de Apel București i-au respins definitiv cererea. Doctorul le-a spus atunci magistraților că de trei săptămâni are posibilitatea să profeseze în clinici private, dar nu poate lucra acolo pentru că nu sunt condiții și le-a cerut să îi permită să se întoarcă la vechiul loc de muncă, altfel neavând cum să se întrețină.

Medicul, care este acuzat de mai multe fapte de luare de mită, a spus în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că el nu a cerut nimănui nimic și că părinții i-au oferit bani din proprie inițiativă, iar acum este oprit pe stradă de părinți care-i cer să le opereze copiii.

Medicul Gheorghe Burnei a fost reținut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului București, care au cerut instanței arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul București a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.