ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al cancelariei prezidențiale, Cătălin Avrămescu, a declarat că serviciile secrete românești nu furnizează nici o informație utilă instituțiilor statului, potrivit Ziare.com.

Cătălin Avrămescu a mai precizat că în trei ani și jumătate șeful Cancelariei prezidențiale și patru ani și 11 luni ambasador al României în Finlanda și Estonia, timp în care nu a văzut niciodată nici o pagină de la SRI sau de la SIE care să aibă o utilitate în exercitiul funcțiilor pe care le-a avut.

„În 2013, 2014 si 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate acestea, vedem că tot mai mulți inculpați își deschid afaceri în străinătate. Se isca întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activități. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux" (26 aprilie 2016)”, este declarația Codruței Koveși, șefa DNA.


„Într-un stat normal, democratic, serviciile secrete adună informații și le prezintă autorităților. Propun analize și formulează recomandări. Informează despre măsurile specifice. Creează un cadru de dezbatere”, a mai precizat Cătălin Avrămescu.

Mai mult, SRI și SIE nu au răspuns unor întrebări esențiale cu privire la vulnerabilitățile României în materie de terorism sau despre sporirea securității reale în spațiul public.

„Ca oficial al statului român, de la aceste servicii (SRI și SIE), nu am primit nimic, niciodată, cât de cât folositor”, a mai spus Cătălin Avrămescu.

Sub pretextul apărării "interesului național", generalii SRI și SIE și-au luat vile, coloneii și-au făcut firme.

„SRI și SIE trebuie desființate. În locul acestora trebuie înființat un adevărat serviciu de informații”, a mai punctat Cătălin Avrămescu.

Mai grav este faptul că „SRI și SIE nu sunt servicii de informații, ci asociații de interese”, a punctat Cătălin Avrămescu, precizând că în această situație o vină o are și clasa politică din România.