ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că o procedură simplificată a modului în care sunt eliberați condiționat deținuții din penitenciare ar putea duce la eliberarea mai rapidă a câteva mii de persoane aflate în închisori.

 "Vorbim de câteva mii bune de persoane. Da, o să iasă mai mulți oameni, dar nu în orice condiții. Ca să poți fi eliberat condiționat trebuie să execuți o fracție din pedeapsă — așa se numește — și să fi avut un comportament care să arate că te-ai îndreptat. Umblăm la eliberarea condiționată nu în sensul de a modifica fracția sau filosofia Codului penal, ci în sensul de a vedea ce anume, care e blocajul la nivelul instanțelor care amână aceste persoane în mod repetat, de câteva ori, astfel încât instituția eliberării devine neinteresantă", a declarat ministrul Justiției Raluca Prună, la Digi 24.

Noile reguli pentru eliberarea condiționată vin în contextul în care închisorile din România sunt supraaglomerate, a explicat Raluca Prună.

Ministrul Justiției a declarat, marți, referitor la modificările pe care are de gând să le facă în ceea ce privește eliberările condiționate, că va pune pe masa Parlamentului o propunere în această toamnă.

"Nu, nu, dezbaterea încă nu s-a terminat și e prematur acum să vorbesc despre un proiect. Știți că sunt încă în curs întâlnirile regionale (...). Am făcut o promisiune. În cursul acestei toamne, voi pune pe masa Parlamentului o propunere și am să mă țin de promisiune", a declarat marți ministrul Justiției, Raluca Prună.