ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, miercuri, că a primit "mandat de la CSAT pentru a iniția o hotărâre de guvern pentru a constitui o comisie pentru a inventaria arhiva Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA)".

 Raluca Prună, ministrul Justiției, a declarat, miercuri, la ceremonia de investire a noului procuror general al României, Augustin Lazăr, că a ridicat problema arhivei Serviciului Independent pentru Protectie si Anticoruptie (SIPA) în Consiliul Superior de Apărare a Țării.

"Am prezentat în CSAT și am primit mandatul de a inția o hotărâre de guvern pentru a constitui o comisie pentru a inventaria arhiva SIPA și pentru a stabili ce se va întampla cu ea. Până la sfârșitul lunii iunie vom avea o hotărâre de guvern pentru a stabili cine face parte din acestă comsie și ce rol va avea", a declarat Raluca Prună.

Ministrul justiției declara la începutul lunii aprilie că arhiva Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) se află în conservare din 2006 la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) și că a facut o propunere în CSAT privind inventarierea acesteia și transferul ei.