ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat, joi, că parchetele vor folosi infrastructura SRI pentru interceptări.

Proiectul de Ordonanță de Urgență urmează să fie avizat vineri, în CSAT și apoi aprobat în ședința extraordinară a Guvernului, programată pentru mâine seară.

"Guvernul a lucrat la o ordonanță de urgență, împreună cu Parchetele, Ministerul Public, DIICOT și DNA. Mâine avem CSAT și mâine seara Guvernul va adopta această ordonanță de urgență", a spus Prună, în declarația de presă de la Palatul Victoria.

"România nu are altă infrastructură în materie de interceptare a comunicațiilor decât cea de la SRI. Soluția este folosirea infrastructurii existente, cu eliminarea oricărei intervenții umane din partea celor de la Serviciul Român de Informații și cu intervenția exclusivă a procurorului și a poliției judiciare, adică a acelor organe care sunt de cercetare penală" - a spus Raluca Prună.