ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tudorel  Toader vine cu noi declarații  despre Augustin Lazăt, după ce miercuri a cerut aprobare CSM ca să publice documente din dosarul de numire a lui Lazăr, în funcția de procuror general  al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Ministrul Justiției, a afirmat, joi seară, că Augustin Lazăr și-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcția de procuror general, informează Agerpres.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader nu se oprește cu declarații referitoare la funcția pe care o deține Augustin Lazăr.  Acesta susține că actualul procuror general și-a ales consilier personal o doamnă procuror care a făcut parte din comisia de interviu, la candidatura sa pentru funcția pe care o deține în momentul de față.

"La momentul în care Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni, mă rog, candidat la procuror general, din comisia aceea de interviu la Ministerul Justiției făcea parte și o distinsă doamnă procuror, consiliera ministrului Justiției. A mers procedura, l-a numit pe Lazăr procuror general. Pe cine a luat Lazăr consilier personal? Pe aceeași distinsă doamnă de la Ministerul Justiției, adică un transfer, așa, să spunem de consiliere de la ministru la procurorul general, ceea ce probabil nu e rău, denotă încrederea în dânsa și asigurarea continuității, pe de altă parte", a declarat Tudorel Toader într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

O altă acuzație adusă lui Augustin Lazăr, de către ministrul Justiției, este legată de trei doamne procuror. Toader susține că acestea au făcut la un moment dat verificări la Parchetul General, atunci când făceau parte din Inspecția Judiciară, iar ulterior, Lazăr le-a adus la Parchetul General.

”La un moment dat a făcut Inspecția Judiciară verificări la Parchetul General - trei doamne procuror. S-a terminat inspecția, mă rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost în control", a precizat ministrul Justiției.

 

La împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria Mamă, Biserica Ortodoxă Română a proclamat sfânt un basarabean. Mitropolitul Iosif Naniescu și Moșul Gheorghe Lazăr, proclamați sfinți în Catedrala Mitropolitană din Iași