ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat, marți, că va propune Guvernului emiterea unei ordonanțe de urgență pentru abrogarea articolului din lege care prevede că deținuții care scriu lucrări științifice beneficiază de o reducere cu 30 de zile a pedepsei pentru fiecare carte.

"Acum câteva zile am demarat o analiză plecată de la relatările din presă din 2015. Când am venit la Ministerul Justiției se discuta un regulament de punere în aplicare a Legii 254/2013 de punere în aplicare a pedepselor. Prevederile acestei legi au suscitat interesul dupa creșterea numărului lucrărilor", a declarat ministrul Justiției, într-o conferință de presă.

Ministrul Raluca Prună a spus că cifrele arătau că în perioada 2007-2010 a existat câte o lucrare pe an, iar acum sunt alte date, în 2015 fiind 340 de lucrări scrise de deținuți.

"Am citit cifrele - din 2007 și până în 2010 exista o lucrare pe an. Acum am primit un alt rând de cifre de la ANP, ceea ce înseamnă că nici eu, ca ministru al Justitiei, nu am cifrele corecte. În 2015, au fost 340 de lucrări", a afirmat Raluca Prună, citată de Mediafax.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews