ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Băsescu va fi eliberat condiționat, după ce Tribunalul Constanța a respins contestația DNA. Fratele fostului președinte al României a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență. Hotărârea este definitivă.

Magistrații Judecătoriei Medgidia deciseseră, în 19 iulie, că Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, poate fi eliberat condiționat, dar hotărârea instanței nu a fost definitivă.

Decizia a fost contestată de DNA în termenul prevăzut, de trei zile, la Tribunalul Constanța.

Aceasta a fost cea de-a treia solicitare de punere în libertate a lui Mircea Băsescu admisă de Judecătoria Medgidia, după cele de la sfârșitul anului trecut, respectiv, la începutul acestui an.

Nici atunci hotărârile nu au fost definitive, contestațiile DNA fiind admise, ulterior, de Tribunalul Constanța, astfel că fratele fostului președinte al României a rămas în închisoare.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie 2016, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, dar, conform legii, el întrunește condițiile pentru eliberare condiționată - are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

Tribunalul Constanța, în motivarea pe care a dat-o atunci când a admis contestația DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, și-a motivat decizia susținând că acesta nu a putut dovedi că pedeapsa aplicată de patru ani de închisoare și-a atins scopul preventiv, în condițiile în care șapte luni din pedeapsa executată le-a petrecut în arest la domiciliu.