ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Macovei a decis să acţioneze în judecată trei ziarişti care, conform actului de Chemare în judecată, ar fi regizat o "campanie de presă” prin "acuzaţii mincinoase” şi "declaraţii denigratoare şi defăimătoare” 
 
Fosta procuroare Monica Macovei, cea care a anchetat la Mineriada din 13-15 iunie oamenii deţinuţi ilegal în lagărul de la Măgurele, victime ale miliţiilor minereşti conduse de securitate şi ale poliţiei, l-a dat în judecată pe jurnalistul Victor Roncea, spune acesta pe blogul său. Acesta nu numai că a fost bătut şi anchetat la Măgurele, dar a scos şi documentele care demonstrează prezenta procuroarei in acel loc. Monica Macovei afirma, textual, în documentele vremii, că la Unitatea de la Măgurele, unde a fost trimisă pentru anchetarea protestatarilor arestaţi în 13 – 15 iunie 1990, "nu a văzut nici un act de violenţă", deși realitatea era cumplită. 

Fosta procuroare i-a pretins lui Roncea suma de 10.000 de euro ca despagubiri de imagine.
 
Justiţia a respins cererea Monica Macovei ca neîntemeiată, participarea sa la Mineriada din iunie 1990 ca procuror anchetator în timpul regimului Iliescu este fără echivoc.