ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Macovei a decis să acţioneze în judecată trei ziarişti care, conform actului de Chemare în judecată, ar fi regizat o "campanie de presă” prin "acuzaţii mincinoase” şi "declaraţii denigratoare şi defăimătoare” 
 
Fosta procuroare Monica Macovei, cea care a anchetat la Mineriada din 13-15 iunie oamenii deţinuţi ilegal în lagărul de la Măgurele, victime ale miliţiilor minereşti conduse de securitate şi ale poliţiei, l-a dat în judecată pe jurnalistul Victor Roncea, spune acesta pe blogul său. Acesta nu numai că a fost bătut şi anchetat la Măgurele, dar a scos şi documentele care demonstrează prezenta procuroarei in acel loc. Monica Macovei afirma, textual, în documentele vremii, că la Unitatea de la Măgurele, unde a fost trimisă pentru anchetarea protestatarilor arestaţi în 13 – 15 iunie 1990, "nu a văzut nici un act de violenţă", deși realitatea era cumplită. 

Fosta procuroare i-a pretins lui Roncea suma de 10.000 de euro ca despagubiri de imagine.
 
Justiţia a respins cererea Monica Macovei ca neîntemeiată, participarea sa la Mineriada din iunie 1990 ca procuror anchetator în timpul regimului Iliescu este fără echivoc. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews