ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama Luizei Melencu spune că procurorii insistă să meargă pe pista că fiica ei este moartă, ignorând alte date care ar putea duce către traficul de persoane. Monica Melencu susține că acest caz se vrea mușamalizat și are convingerea că fiica ei trăiește, informează Mediafax

„Procurorii adevărul nu știu să mi-l spună. Îmi iau banii, dar ce pot să fac, să îmi vând casa în situația de față, să îmi vând casa ca să plătesc o amendă. Am încă suspiciuni. Am dreptul să spun că am încă suspiciuni. Trebuia să mă prezint joi, eram citată în calitate de martor, nu ca parte vătămată. Joi mi-a venit prima. Mi s-a dat o amendă maximă. Probabil mi s-a dat din dușmănie și din atâta ură”, a povestit Monica Melencu, la România Tv.

„Nu mi se spune nimic. Fiica mea avea un lănțișor cu trei inimioare. Nu mi s-a arătat niciun obiect. Atunci cum pot să cred că fiica mea este moartă? Eu cred că acest caz este mușamalizat. Când a dispărut fiica mea, soția d-lui Dincă era prin preajmă. În cazul Alexandrei, fiica dânsului a fost prin preajmă. Are familia suspectă. Eu spun că aceste fete nu sunt moarte. Eu cred că acest caz se vrea mușamalizat. Să îmi ceară test ADN. Ar trebui să meargă pe altă pistă. Fetele sunt traficate”, a opinat mama victimei din aprilie a lui Gheorghe Dincă din Caracal.

Prelevarea de probe ADN de la Monica Melencu a fost amânată pentru luni, potrivit avocatului acesteia. Deși inițial refuzase să colaboreze, mama Luizei a contactat ulterior ofițerul de poliție pentru a-l anunța că este de acord cu prelevarea de noi probe, potrivit unor reprezentanți ai DIICOT, citați de Mediafax. 

Jandarmii și agenții de poliție s-au deplasat, vineri, la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice. Monica Melencu a refuzat să plece de acasă și a leșinat în timpul discuției cu trimișii autorităților. Mandatul de aducere fusese emis după ce mama Luizei nu s-a prezentat, joi, la sediul DIICOT București, pentru a-i fi prelevate noi probe biologice, care să verifice teza procurorilor, conform căreia rămășițele umane indicate de Gheorghe Dincă ar aparține celor două victime, Luiza și Alexandra. 

Aceste demersuri i-au trezit suspiciuni femeii că procurorii ar intenționa să urgenteze închiderea cazului, prin aducerea de probe că victimele lui Dincă ar fi moarte, pecum susține inculpatul. Prin urmare, mama Luizei nu a mai dorit să colaboreze cu anchetatorii, motiv pentru care a primit amenda maximă, de 5.000 de lei. Comparând cu lipsa de duritate cu care au fost tratați infractorii, mama victimei crede că acest gest din partea autorităților este o dovadă a grabei de a mușamaliza cazul răpirilor de fete din județul Olt.