ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetările din dosarul Revoluției trebuie reluate pentru că ancheta inițială în acest caz a fost făcută superficial, fără a fi analizate probele existente, potrivit motivării ÎCCJ.
 
Judecătorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a confirmat decizia de redeschidere a dosarului Revoluției notează în motivarea hotărârii că verificările s-au făcut superficial, aproape incomplet și că urmărirea penală din 2004 a întrerupt prescripția pentru toți participanții la fapte, se arată în documentul obținut de Mediafax.

"În cauza dedusă judecății, judecătorul de cameră preliminară, în procedura confirmării redeschiderii urmăririi penale, constată, pe de o parte, caracterul lacunar, superficial, incomplet, aproape formal al cercetărilor care au condus la adoptarea ordonanței nr 11/P/2015 din 14 octombrie.(…)", consideră judecătorul.

Magistratul susține că nici unul dintre obiective stabilite la începerea cercetărilor nu a fost atins:
 
"Nici unul dintre acestea nu a fost atins, nefiind stabilită, în mod echivoc, starea de fapt, circumstanțele concomitente și ulterioare evenimentelor din decembrie 1989. Judecătorul de cameră preliminară constată că organele de urmărire penală s-au rezumat la prezentarea situației persoanelor vătămate, a victimelor, făcându-se trimitere la actele medicale prin care s-au constatat leziunile ori decesul acestora, la declarațiile persoanelor vătămate și ale martorilor, fără o analiză a probelor administrate și fără trimitere la persoanele care au fost implicate în aceste evenimente", se arată în motivarea deciziei de confirmare a redeschiderii dosarului.