ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cornel Nistorescu susține că pedeapsa pe care a primit-o Elena Udrea în dosarul „Gala Bute” o va face pe aceasta să spună tot ce știe, iar dezvăluirile vor ajunge chiar la Traian Băsescu.

În opinia acestuia, Udrea nu a vorbit până acum pentru că a crezut că prietenia cu fostul președinte o va salva, dar acest raționament s-a dovenit a fi unul greșit. Prin urmare, ca să mai salveze ce mai este de salvat, aceasta va începe să vorbească.

„A scăpat ușor, că toată prestația ei arată ca un spectacol montat din ambiția ei, cu sprijinul oamenilor din minister și a unor oameni de afaceri. A scăpat ușor, elegant. Abia acum începe să devină un personaj care are ceva de spus, pentru că o să înțeleagă că faptul că e blondă și o cheamă Elena Udrea și era admirată de Traian Băsescu nu-i schimbă condiția. Ea credea că scapă...”, a spus Nistorescu pentru B1 TV.

Întrebat unde anume vor duce dezvăluirile Elenei Udrea, acesta a răspuns: „la nenumăratele afaceri organizate la Controceni și dirijate de la Cotroceni, pentru că vreme de aproape zece ani România a fost condusă de un tip de afaceri pus la cale la Cotroceni. Acum începe decontul dosarelor Elenei Udrea, abia acum, probabil, se va sfârși doar la Traian Băsescu.

Până acum au fost declarații de televiziune, zâmbete, speranțe că completele sunt formate din doamne și ele ar fi mai drepte decât bărbații. Tot felul de minunății din astea să vorbim și noi ca să ne aflăm în treabă, crezând că lumea uită și declarațiile au dispărut și faptele din jurul lui Băsescu și Blejnar se șterg cu buretele și au dispărut. Abia acum să-și facă calcule de altă natură și să spună lucruri, dar nu știu în ce măsură îi vor scăpa situația într-un mod spectaculos”.

Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”. Ștefan Lungu, fostul consilier, a primit un an și șase luni cu suspendare, pentru complicitate la luare și dare de mită. Topoliceanu, fosta șefă a CNI, a primit trei ani cu suspendare, pentru luare de mită. Gheorghe Nastasia a primit trei ani cu suspendare.

Tudor Breazu a primit trei ani cu executare, pentru complicitate la luare de mită. Asemena lui Udrea, Breazu nu-și recunoscuse vina în timpul procesului. Rudel Obreja a primit cinci ani cu executare. Fostul Ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat.