ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alina Mungiu Pippidi a declarat că nu-i plac dosarele făcute lui Dragnea și Tăriceanu, în ciuda faptului că nu are motive să-i apere pe acești oameni.

Mungiu consideră că radicalizarea din prezent nu ar fi existat dacă DNA nu ar fi încercat să influențeze jocul politic.

„Nu aș vrea să văd o a doua schimbare de guvern în stradă, când prima a eșuat din motive de lipsă de alternativă. Cred că alternativa bine construită care convinge în alegeri este calea înainte, că radicalizarea de azi ar fi fost evitată dacă DNA nu inculpa în momente strategice pe Dragnea și Tăriceanu. Încercarea prea directă de a influența jocul politic a contribuit la escaladarea asta.

Nu am motive să îi apăr pe acești oameni, dimpotrivă, având în vedere istoria mea conflictuală cu ei, dar statul de drept se apără doar cu mijloacele statului de drept, și de la dosarul cu referendumul la mărturia mincinoasă a lui Tăriceanu nu îmi plac dosarele astea contra lor”, a spus Alina Mungiu Pippidi la B1 TV.

În aceeași emisiune, Alina Mungiu a împărțit manifestanții în două categorii: cu agende politice și sincer preocupați de soarta justiției.

„Manifestanții sunt de două feluri: cu agende politice și sincer preocupați de soarta justiției. Primii sunt ceva mai bine informați, dar manipulează la greu, de asta vedem mulți mercenari GOLD în fruntea luptei pentru justiție, serviciile lor au fost achiziționate de cine are interes politic, iar ceilalți nu au nicio idee, deși instinctul lor că unii trec legi în interes propriu e just. Și acum, pe site-ul Corupția ucide, oamenii sunt chemați la manifestație contra CCR alături de Parlament, pe 20 ianuarie, deși CCR a judecat corect în general și numai ei ne pot scoate din situația asta.

Dacă CCR era politizat, nu se luau toate deciziile care nu convin unora cu un singur vot contra, iar Daniel Morar, omul care a făcut DNA, vota mereu cu majoritatea… Nu e bine, când nu știi nici legi de la noi, nici din alte țări, când nu faci deosebirea dintre Daniel Morar și Mălin Bot, astfel că poți crede că primul e un corupt și al doilea un apostol al integrității să fii așa de categoric”, a mai spus Alina Mungiu Pippidi.