Curtea de Apel Alba Iulia a respins, miercuri, ca nefondat apelul declarat de Gregorian Bivolaru, prin care fostul lider MISA a solicitat redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.

„Prin decizia penală definitivă de astăzi a Curții de Apel Alba Iulia, de respingere a apelului, a fost menținută sentința penală pronunțată în acest caz de instanța de fond, Tribunalul Sibiu, de respingere a cererii persoanei condamnate de redeschidere a dosarului penal 405/85/2005", a anunțat Biroul de Informare și Relații Publice, citat de Agerpres.

Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată.

Bivolaru a fost achitat în 2010 de Tribunalul Sibiu, instanță unde fusese mutat, în 2005, dosarul de la Tribunalul București, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, perversiune sexuală în formă continuată și trafic de minori, iar un an mai târziu, CA Alba Iulia a respins apelul procurorilor în acest caz. Bivolaru a fost însă condamnat pe 14 iunie 2013 de Înalta Curte de Casașie și Justiție, în rejudecare, la 6 ani de închisoare cu executare.

Procurorii au susținut la procesul de la ÎCCJ că, în perioada 2002 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de „profesor yoga” și „mentor spiritual”, prin abuz de autoritate și ținere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreținut, în mod repetat, acte sexuale și de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani și alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistență și remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcași, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în aprilie 2003, a întreținut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.