ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoarea Ruxandra Popescu, de la judecătoria Sinaia, susține într-o scrisoare trimisă pe adresa Luju.ro că fostul procuror DNA Mircea Negulescu a sunat-o cu o jumătate de oră înainte de a fi ridicată de mascați, pentru a deschide că „are poliția la ușă”.

„Într-o scrisoare trimisă Lumea Justiției, judecătoarea Ruxandra Popescu dezvăluie cum a fost luată pe sus de acasă de mascați, după ce a fost sunată de Mircea Negulescu, la ora 6.30, să deschidă pentru că "are poliția la ușa", dusă la DNA Ploiești, unde i s-a interzis să ia la cunoștință acuzațiile, sub pretextul că le va putea vedea doar în fața judecătorului care va soluționa propunerea de arestare și inculpată în aceeași zi, fără să cunoască vreo probă din dosar. Toată desfășurarea de forțe din cazul judecătoarei Ruxandra Popescu, pusă în scenă de Mircea Negulescu, s-a petrecut în fața camerelor de filmat, cu scurgerea de informații în spațiul public, înainte că acesta să ia la cunoștință acuzațiile și, mai grav, cu interzicerea dreptul de a se apăra.

Ruxandra Popescu: "Modalitatea de lucru a procurorului era fără discuție una abuzivă, menită să obstrucționeze, până la anihilare, drepturile celor cercetați".

Aceste aspecte au fost relevate pentru Lumea Justiției de Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia într-un document transmis după inculparea lui Mircea Negulescu de către PICCJ, judecătoarea dorind să arate că toate abuzurile pe care "Portocală" le reclamă în cazul sau au fost comise de acesta atunci când a anchetat-o abuziv, încălcându-i dreptul la un proces echitabil”, precizează sursa citată.
 
Aceasta mai spune că în orele ce au urmat ducerea la sediul DNA, a fost privată de luarea la cunoștință a acuzațiilor, spunându-i-se că va afla ce i se impută în momentul arestării.

„In schimb, in spatiul public DNA – structura centrala dadea deja, pana in orele 12.00, comunicat de presa in care arata cu titlu de certitudine ca judecatoarea Ruxandra Popescu "a acceptat promisiunea de a i se plati un folos necuvenit in schimbul pronuntarii unei hotarari favorabile", ca "si-a incalcat atributiile de serviciu" si ca "a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale".

Mai mult, judecatoarea Ruxandra Popescu acuza ca motivul real pentru care Negulescu a dispus ridicarea sa cu mandat la ora 6.30 dimineata nu a avut nicio legatura cu dispozitiile legale de procedura, ci s-a mizat pe "socul emotional", mandatul fiind emis cu o zi inainte, in 21 martie 2016, la ora 18.00, (vezi facsimil) fara a fi oferit vreun motiv pentru care aceasta masura era necesara.

Judecatoarea Popescu subliniaza astfel ca de la momentul aducerii sale cu mascatii in sediul DNA Ploiesti si pana momentul prezentarii in fata judecatorului de drepturi si libertati cu propunerea de arestare preventiva i-a fost refuzat accesul la dosar, dezvaluind ca urmarirea penala in cazul sau era finalizata inainte de a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile.

In opinia judecatoarei Ruxandra Popescu, toate actiunile lui Negulescu din cazul sau, care au condus la trimiterea in judecata in doar doua luni, au facut parte dintr-un plan al procurorului "Portocoala" de a-si spori "palmaresul profesional – facand din colegi magistrati adevarate tinte, trofee", susține judecătoarea.

În 20 decembrie 2017, judecatoarea Ruxandra Popescu a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita de Curtea de Apel Ploiesti in dosarul instrumentat la DNA Ploiesti de procurorii Mircea Negulescu si Alfred Savu, in care au fost trimisi in judecata si apoi achitati primarul din Sinaia, Vlad Oprea, si secretarul Primariei Sinaia Beatrice Radulescu.