ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ridicarea MCV nu se va întâmpla în acest an, a declarat, joi, la Parlament, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, precizând că renunțarea la acest mecanism depinde de ceea ce vor face Guvernul și Parlamentul și ca reformele realizate să fie sustenabile și ireversibile, potrivit News.ro.

„În acest an, așa cum am spus, nu se va întâmpla (ridicarea MCV – n.r.). Raportul este deja gata. Pașii următori depind de ceea ce am spus. Am venit aici pentru a transmite mesajul că dorim o cooperare strânsă care să ducă la ridicarea MCV, dar acest lucru depinde de ceea ce Guvernul și Parlamentul vor face, depinde de îndeplinirea tuturor condițiilor stabilite și că reformele făcute sunt sustenabile și ireversibile”, a afirmat secretarul general adjunct al Comisiei Europene, după întâlnirea cu reprezentanții conducerii Parlamentului.

În cursul dimineții, Paraskevi Michou a avut o întâlnire cu ministrul Justiției, Florin Iordache.

România a îndeplinit toate condiționalitățile din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), toate autoritățile din domeniul juridic funcționează în condiții foarte bune, iar instituțiile importante au fost consolidate, fiind suficiente garanții ca monitorizarea să fie ridicată din vara acestui an, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, după întâlnire.

Mecanismul de Cooperare și Verificare a fost introdus în 2007, ca o condiție a aderării României și Bulgariei la UE și se concentrează în special pe reforma justiției, lupta împotriva corupției și combaterea crimei organizate.