ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16.07/ 12:01 Oreste Teodorescu a ajuns luni dimineață luni la DIICOT Ploiești unde a fost audiat în dosarul Droguri pentru VIP-uri, în care au fost audiați și Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu sau Marian Ionescu, în calitate de martori.

Oreste Teodorescu va fi audiat în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri”. În fața procurorilor au fost deja Raluca Badulescu și creatorul de modă Răzvan Ciobanu, care are calitatea de suspect în dosar. 

Teodorescu a spus că va da declarații la ieșirea de la audieri.

„Dau aici un răspuns general, tuturor celor care vor sa ma întrebe ceva despre un dosar despre care nu știu nimic! Nu am fost audiat, nu mi ‭‬ s-a comunicat nici o citație. Am primit doar un telefon de la numărul acesta ‭(0799) 106 127‬ de la care am fost invitat luni la Ploiești. Foarte suspect este faptul ca cineva intoxica câțiva jurnaliști cu date 100%false despre mine dintr-o ancheta la care nu am răspuns încă procurorilor. Am contactat avocatul și voi acționa in instanța pe toți cei care fac afirmații denigratoare și calomnioase despre mine, in afara oricăror probe!”, a scris Oreste Teodorescu, pe pagina sa de Facebook, după ce a aflat că numele său e vehiculat în acest doar.
 
Știrea inițială

Oreste Teodorescu, fost realizator de emisiuni și actual invitat permanent la Realitatea TV, a fost chemat la DIICOT într-un dosar pentru trafic și consum de droguri, informează Evenimentul Zilei.

Oreste, unul dintre susținătorii DNA și ai Laurei Codruța Koveși,  a declarat că este „victima unei metode de compromitere" în dosarul în care sunt audiate și vedete din lumea modei, printre care și designerul Răzvan Ciobanu și Raluca Bădulescu.


„Este o făcătură. Eu nu știu ce se află în dosar. Eu am citit pe un site. M-a sunat un domn care nu s-a prezentat și mi-a spus că am fost chemat la DIICOT. Nu știu la ce să referă. Eu am mai trăit odată pe propria piele această metodă de compromitere și e o vrăjeală". a spus Oreste, potrivit dcnews.
 
Redactorul-șef adjunct al Evenimentului Zilei, Mirel Curea, a comentat în termeni duri reacția lui Oreste.
 
„Oreste, probleme, mă?

Ce dacă te cheamă DIICOT la anchetă pe chestii de narcotice, Oreste? Ce te tot vaieți că e „o încercare grosolana de compromitere”? Păi, nu ești tu fanul Gestapoului, al ridicării oamenilor nevinovați de pe stradă, din pat, de oriunde, nu-ți mai plac cătușele, nu mai ești tu sugaciul cuplului de aur, Coldea-Kovesi, în limbă după practicile de poliție legionară consacrate de ei? Ce dacă te-au interceptat câteva luni? Nu ești tu dintre ăia cu „să ne asculte, nu am nimic de ascuns, doar hoții nu vor să fie ascultați!”. Nu mai ești dintre oligofrenii ăia cu „doveditul nevinovăției”? 

Este că ești ...., Oreste? Este că pare o eternitate până luni, când te-au chemat aia la bahaos, să te audieze? 
Dovedește-ți, Oreste, nevinovăția! Ai încredere în Justiție, Oreste! Dovedește-ți nevinovăția și hai sictaier!

PS Eu zic așa, Oreste, că tot răul este spre bine! Mai bine să creadă lumea de acum încolo că ești drogat, decât că ești idiot, ca până acum!”, a scris ziaristul pe o rețea de socializare, postarea sa devenind virală.

Jurnalistul Marius Albin Marinescu l-a acuzat pe Oreste că ar fi nepotul avocatului Nicolae Teodorescu, cel care a jucat rolul avocatului din oficiu în procesul Ceaușescu, acesta remarcându-se prin faptul că a susținut acuzațiile procuraturii, acuzându-l pe cel pe care ar fi trebuit să-l apere.

De asemenea, Oreste a făcut publicitate controversatului produs Torser, realizat în Rusia. Alături de Oreste, din „echipa de promovare” a Torser atrage atenția numele Colonelului (R) de Securitate Constantin Teodorescu, cel care a fost șeful catedrei Acțiuni energoinformaționale din cadrul Universității Naționale de Apărare "Carol I”.  Acesta se declară „Bioterapeut atestat, si Presedinte al Asociatiei „Centrul de Studii, Cercetari si Servicii Ecoinfoenergetice” ECO-STOC”. Având în vedere că specializările colonelului și ale lui Oreste sunt practic identice, nu putem să nu ne întrebăm ce legătură de rudenie există între cei doi.