ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, Dan Hosu, a murit subit, potrivit unui anunț postat pe Facebook de fiul său, avocatul Vlad Hosu. Bărbatul ar fi suferit de „o boală gravă, incurabilă”, potrivit unor apropiați ai familiei, conform G4Media preluat de ȘtiripeSurse.

În 18 ianuarie, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat la Europa FM că fostul polițist Dan Hosu, deferit justiției într-un dosar instrumentat de DNA, a fost achitat, afirmația ministrului fiind făcută în contextul în care nu există o soluție definitivă a judecătorilor în acest caz.

Afirmația lui Predoiu ar fi trebuit să-i aducă demisia sau demiterea, după cum au cerut numeroase voci ale societății civile și chiar și din magistratură. Practic, Predoiu s-a demascat că sistemul securistic domină în continuarea Ministerul Justiției, iar ministrul are acces ILEGAL la date dintr-un dosar aflat în curs.

Citiți și Judecător Mădălina Afrăsinei: PREDOIU TREBUIA SĂ PLECE DIN FUNCȚIE ÎN SECUNDA 1

Ulterior, Predoiu și-a cerut scuze public, justificând că avea informația ”din surse neoficiale” și nu a verificat.

Dan Hosu, fostul șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită. Pe lângă el au mai fost trimiși în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administrație al Carpatica Asig Sibiu, un alt polițist, Cătălin Marian Cataramă, și patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, e acuzat că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu să influențeze deciziile de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obțină avizul pentru numirea în funcția de președinte al CA al Carpatica Asig, dar și pentru ca autoritatea să nu ia decizii nefavorabile societății de asigurări patronate de  Ilie Carabulea, un apropiat de-al lui Klaus Iohannis, informează și RTV.

El a făcut apel, iar sentința era așteptată luna aceasta, peste câteva zile, pe 7 februarie.

Nu știm ce boală incurabilă a dus la moartea bruscă a lui Dan Hosu dar fiul său, Vlad Hosu, a anunțat cu mândrie că s-a vaccinat pe 21 februarie 2021.