ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în corturile din spitalele de campanie militare, în condițiile temperaturilor scăzute. 
 
Un jurnalist l-a întrebat pe președinte ce condiții li se pot oferi pacienților COVID internați în corturile din spitalul de campanie folosite pentru a suplimenta necesarul depășit din spitalele publice.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns scurt că se va interesa despre această problemă și se vor găsi soluții, pentru că, în condiții de iarnă, pacienții nu pot fi ținuți fără căldură.

Jurnalistul a insistat în aflarea unei soluții, dar președintele a evitat răspunsul: „Deci care este soluția” – „Mulțumesc, alte întrebări”.

Iohannis a mai transmis că „nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot”. Oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat măsurile sanitare,  a mai spus președintele, care ne-a anunțat și când va începe vaccinarea în masă:în primăvara anului viitor. Dar la începutul lui 2021 este destul de probabil ca unul sau două vaccinuri să fie disponibile în România pentru imunizarea personalului medical și a persoanelor cu risc.

„În acest moment știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în fază avansată de testare, aprobare, și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem două, trei, poate chiar patru tipuri de vaccin, care toate funcționează bine.

Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului un vaccin sau două disponibile și pentru noi în România, sigur vorbim de primele tranșe, care însă vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația cu SARS-Cov-2 și cred că este o veste foarte bună”, a declarat Iohannis.