ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul României a respins, luni, două proiecte de lege care prevedeau că persoanele de același sex puteau încheia în fața notarului sau la Starea civilă un parteneriat civil în scopul organizării vieții comune ca familie. Actele normative arătau drepturile și obligațiile partenerilor.

Senatorii au adoptat cu majoritate de voturi rapoarte de respingere pentru cele două proiecte, unul inițiat de UDMR, USR, PSD și PNL, printre care deputatul PSD Florin Manole și liberalul Ovidiu Raețchi, și alt proiect inițiat de un deputat ALDE și de un deputat independent.

Propunerile legislative respinse de Senatul României merg mai departe la Camera Deputaților, care este for decizional.

Parteneriatele civile, ca variante de uniune juridică alternativă (și concurentă - n.n.) căsătoriei, sunt contestate de societatea românească, atât prin demersul de clarificare a definiției căsătoriei în Constituție din octombrie 2018, cât și prin acțiuni de protest, cea mai recentă având loc la începutul lunii martie 2019, despre care ActiveNews a relatat într-un articol anterior.