ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Oancea, acționar la B1TV, și Cozmin Gușă, acționar la Realitatea TV, au fost chemați la DNA.

Cei doi au fost audiați în dosarul în care liberalul Ludovic Orban este acuzat că ar fi cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri. Procurorii susțin că banii ar fi urmat să ajungă, în campania electorală, la persoane din două posturi de televiziune.

"I-am declarat doamnei procuror că nu am avut nici o discuție cu el (Ludovic Orban – n.r.) despre bani sau condiții comerciale și, de asemenea, i-am spus că nu avem ce să ne reproșăm noi, ca post de televiziune", a declarat Sorin Oancea la ieșirea de la DNA. Acesta a precizat că s-a întâlnit cu fostul candidat liberal la Primăria Capitalei pe 8 aprilie, cu trei zile înainte ca acesta să fie pus sub acuzare.

„Nu am discutat nici un moment de nici un fel de sumă de bani pentru că este ilegal. Legea nu-ți permite să iei bani", a declarat acționarul B1.

Sorin Oancea spune că nu știe cum a ajuns numele său și al postului să fie implicate în acest dosar.

„E mai degrabă o răzbunare între oameni politici, de afaceri, în care suntem trași practic și noi, absolut aiurea. De ce să ceri bani cash pentru un patron de televiziune, de ce nu te duci să faci un contract, eventual? De ce trebuie să ceri cash? Asta mi se pare suspect", a afirmat Oancea.

Chemat și el la audieri, Cozmin Gușă, acționar la Realitatea TV, a precizat că are calitatea de martor în acest dosar. El spune că le-a declarat procurorilor că postul pe care îl reprezintă nu a cerut bani de la Ludovic Orban.

"Singura discuție pe care am avut-o cu Ludovic Orban despre campania lui am făcut-o la cererea lui, pe 24 martie. Am vorbit despre campanie, despre șansele lui, explicându-i atunci că felul în care vom colabora cu toate partidele, nu numai cu PNL, este între structura centrală a partidului și departamentul de publicitate al televiziunii, conform legii", a precizat Cozmin Gușă, potrivit digi24.ro. Acesta mai spune și că discuția a avut loc într-un spațiu public, în prezența mai multor persoane.