ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DIICOT fac miercuri dimineață 13 percheziții la sediile Carpatica SA din Sibiu și din București, într-un dosar de delapidare și spălare de bani, prejudiciu depășind 100 de milioane de lei. 

Verificările au loc atât la mai multe sedii ale companiei de asigurări, cât la domiciliile unor persoane. În acest caz este vorba despre infracțiuni de corupție, mai precis despre constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, înstigare la fals informatic și abuz în serviciu, informează B1.ro. 

Faptele au fost comise la sfârșitul anului 2014 și începutul lui 2015, atunci când societatea carpatica Asigurări avea o situație financiară precară și nu mai îndeplinea condițiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei minime stabilite în conformitate cu reglementările legale. 

Astfel că mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii mai multor infracțiuni prin care se următrea protejarea intereselor financiare ale companiei de asigurări Carpatica și evitarea suspendării autorizației. 

La finalul perchezițiilor mai multe persoane vor fi duse la audieri.