ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA din Ploiești fac percheziții la locuința președintelui Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, și la sediul instituției, într-un dosar în care sunt investigate infracțiuni de trafic de influență și spălare de bani, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

 Perchezițiile DNA Ploiești la sediul Autorității Electorale Permanente și la locuința președintelui instituției, Ana Maria Pătru, vizează contractele privind achiziționarea unor softuri pentru alegeri, Pătru urmând să fie dusă la audieri la Ploiești, declară surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că perchezițiile făcute marți de DNA Ploiești la sediul Autorității Electorale Permanente și la locuința președintelui instituției, Ana Maria Pătru, vizează modul în care au fost cumpărate unele softuri pentru alegerile.

Conform acelorași surse, președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, urmează să fie audiată în acest caz.

 Surse judiciare au declarat că perchezițiile au legătură cu alegerile din ultimele cicluri electorale, fiind vizat, în principal, scrutinul din anul 2009. În anul 2009, Traian Băsescu a câștigat al doilea mandat de președinte al României.

„În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice", transmite DNA.

Faptele vizate în cauză ar fi fost comise în perioada 2008 -2015.

Zborul MH17: Anchetatorii au stabilit că avionul a fost doborât de o rachetă BUK. Spațiul aerian din Estul Ucrainei trebuia închis. Reacția rușilor