ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La sediile de poliție județene se adună din ce în ce mai multe plângeri privind acte de înșelaciune pe internet. Prin site-urile de comerț nou apărute,  s-a dezvoltat o ramură nouă de infractori internauți. Aceștia postează diferite obiecte spre vânzare, și profită de buna-credință a cumpăratorului, trimițându-i obiecte fără valoare în colet, prin societăți de curierat ce nu permit verificarea coletului la primire.  Astfel,nu mică le-a fost mirarea cumpărătorilor când în coletul primit se aflau cartofi, pietre, hârtie mototolită, bucăți de lemn sau bibelourile bunicii.

Poliția Municipiului Bacău a reținut cu câteva zile în urmă, într-un oficiu poștal, doi tineri de 17 ani, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, informeaza zdbc.ro.
 
Asupra minorilor au fost găsite de către polițiști trei colete postale și 9 mandate poștale, pe numele unor cetățeni din județele Bacău, Cluj, Brașov, Maramureș, Neamț, Sălaj, Dolj, Suceava și municipiul București. De asemenea, asupra lor a fost găsită suma de 977 de lei ce nu a putut fi justificată. Cei doi au fost reținuți pentru cercetări, întocmindu-li-se dosar penal pentru infracțiunea de înșelăciune.

Polițiștii adresează cetățenilor o serie de sfaturi, pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracțiune :

Nu plătiți în avans pentru bunurile comandate pe internet;

Folosiți un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire;

Achitați produsul achiziționat numai după ce vă asigurați că ați primit ceea ce ați comandat;

Dacă oferta este extrem de tentantă ar trebui să luați în considerare existența unor detalii care ar fi putut fi omise din anunțul de vânzare;

Dacă vânzătorul vă presează să încheiați tranzacția, manifestați prudență!