Pe zi ce trece se întărește faptul că România a avut/are cea mai coruptă anticorupție, iar statul a fost capturat de serviciile secrete. O spune preotul Chris Terheș, slujitor român al Bisericii Catolice din Statele Unite, intr-un comentariu pe Facebook. 


„Dacă vă luați timp să citiți cam tot ce se poate citi pe această temă din 2005 până în prezent, și analizați totul în lumina a ceea ce avem azi în România, veți constata că lupta anticorupție a fost folosită, de fapt, ca pretext pentru ca întregul stat să fie capturat de serviciile secrete. România nu mai e stat de drept ci "stat capturat", spune preotul Terheș, amintind că  prima decizie CSAT din februarie 2005 a băgat corupția în securitate națională și astfel, print-un act administrativ secret fără putere de lege, s-au dat atribuții SRI-ului să facă anchete penale, așa cum făcea fosta Securitate comunistă. 

„Atunci a început "câmpul tactic", care s-a extins în cazul SRI-ului de la sesizarea parchetului (care e perfect legală), continuând cu urmărirea penală și sfârșind cu faza de judecată și executare a pedepsei. Așa era justiția în comunism.
 
Vă aduc aminte că Putin, alături de pretextul luptei anti-teroriste cu cecenii, s-a folosit de lupta impotriva coruptiei începând cu 1999 pentru a începe controlul asupra Rusiei prin KGB/FSB. Românii i-au imitat modelul iar ce avem azi în România este, la scară un pic mai mică, similar cu ceea ce e în Rusia lui Putin.
În perioada comunistă, România a avut, după Rusia, cel mai opresiv sistem comunist de represiune. Securitatea comunistă era formată, structurată si instruită după modelul KGB. După căderea regimului comunist se vede treaba că serviciile românești tot pe ruși i-au copiat.
Surprinzător este că, la 27 de ani după căderea regimului comunist, să vezi azi jurnaliști care fac o virtute din a fi sclavii Noii Securități. Fără acești trădători ai democrației România nu ar fi ajuns în halul în care e acum”, conchide preotul Chris Terheș.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews