ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis nu a luat, momentan, o decizie cu privire la  propunerea lui Carmen Dan, de a-l avansa în gradul de general, respectiv chestor de poliție, pe colonelul Paraschiv Dumitru Cătălin Răzvan. Președintele va reveni cu o hotărâre, după ce organele judiciare, vor stabili dacă reacția jandarmeriei, de la protestele din 10 august, a fost una legală, informează Mediafax.


Colonelul Paraschiv, denumită și ”fantoma în alb”, după protestele din 10 august, nu va afla, deocamdată, dacă va fi avansat în funcție, de către președintele României.  Administrația Prezidențială, va reveni cu o hotărâre, după ce va stabili că implicarea structurilor din MAI și Jandarmeria Română, a fost una legală, inclusiv a colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin Răzvan. Ministrul MAI a înaintat această nominalizare, lui Klaus Iohannis, în data de 15 octombrie, împreună cu alte nume ale unor comisari-șefi, din cadrul MAI, dar, care sunt confidențiale până la finalizarea analizei de către departamentul de specialitate din cadrul Administrației Prezidențiale.

”Acordarea gradului de general, respectiv a gradului profesional de chestor de poliție, conform Deciziei Curții Constituționale nr. 1222 din 12.11.2008, reprezintă o atribuție exclusivă a Președintelui României, iar nu o obligație, astfel că șeful statului are posibilitatea de a aprecia dacă acordă sau nu gradul de general, respectiv gradul profesional de chestor de poliție” se arată într-un răspuns al Administrației Prezidențiale.

Carmen Dan menționează că propunerea se datorează profesionalismului și  implicării de care  a dat dovadă, colonelul Paraschiv Dumitru Cătălin Răzvan, pe tot parcusul exercitării atribuțiilor de  serviciu. Carmen Dan își asumă responsabilitatea privind integritatea morală și profesională a ofițerului propus.