ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"După cum știți, președintele României a emis decretul de revocare din funcția de procuror- șef al DNA. Așadar, mandatul meu încetează începând de astăzi" și-a deschis Laura Codruța Kovesi seria de declarații televizate, la două ore după ce a fost revocată de Cotroceni.

Fosta șefă a DNA l-a atacat voalat pe Klaus Iohannis: „Decretul de revocare emis de președintele României lasă un mare semn de întrebare: va exista o subordonare discreționară a procurorilor șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, însă aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii vor fi subordonați ministrului Justiției. Și de aceea cred că o clarificare rămâne în continuare necesară”.

Laura Codruța Kovesi dă de înțeles că se simte nevinovată în fața verdictului: „Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției în propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neîntemeiate. (…) Am fost procuror șef al DNA timp de cinci ani și tot ce am realizat am consemnat într-un raport care va fi făcut public în cel mai scurt timp.”, a mai spus Codruța Kovesi.

Fosta șefă a DNA a adăugat că „episodul de astăzi nu este o înfrângere”, le-a mulțumit colaboratorilor și a anunțat că va rămâne procuror. 

Procurorul șef adjunct al DNA, Marius Iacob, asigură interimatul la șefia DNA, până când procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va delega pe o perioadă de cel mult 90 de zile o persoană la conducerea instituției, potrivit procedurii. După desemnarea unui interimar la conducerea DNA, se va relua procedura de numire în funcție a unui procuror-șef al Direcției pentru un mandat întreg.