ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Din 23 noiembrie, avocatul Robert Roșu este liber. Va mai trece timp, însă, până când el va fi cu adevărat liber. Tocmai de aceea, apreciem cu atât mai mult că a ținut să mulțumească tuturor celor care l-au susținut. Știe că și datorită nouă, a puterii pe care o are „împreună”, este astăzi acasă, lângă familie”, transmite echipa site-ului Alături de Robert.

Cu siguranță, Robert are foarte multe să ne povestească și suntem aici să-l ascultăm, oricând va simți el că a venit momentul. Între timp rămânem #AlăturiDeRobert și el alături de noi, așa cum a fost în toate cele 341 de zile de detenție, mai scrie sursa citată, care oferă în exclusivitate o declarație a avocatului eliberat:

„Dragi prieteni, 

Știu că ați fost alături de mine în număr mare. Am simțit permanent gândurile voastre bune, energia pozitivă, am primit și am citit toate mesajele voastre, prin care mi-ați dat putere să trec mai ușor peste fiecare zi. Nu sunt prea multe de spus acum. Așa cum bănuiți încerc să-mi adun gândurile, să mă readaptez. Eu am crezut mereu în justiție, în adevăr, în dreptul la apărare, de aceea am ales să practic avocatura și să fiu avocat pledant. Într-un final, justiția a prevalat. Mulțumesc familiei, fără de care nu știu cum aș fi rezistat. Mulțumesc din toată inima tuturor. A contat enorm tot ceea ce ați făcut pentru mine și pentru profesie în general. Nu am suficiente cuvinte să le mulțumesc colegilor mei de la TZA, fraților și surorilor, cu care am dus și binele și greul. Tuturor vă întorc înzecit gândurile mele bune și îmi doresc ca toată suferința, revolta, zbaterea, umilința din ultimii ani și, mai ales din ultimul an, să se transforme în ceva bun, din care să avem, cu toții, de învățat.

Mă înclin și rămân mereu al vostru,
Robert”