ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi s-a desfășurat la Curtea de Apel București primul termen în noul proces Liiceanu vs Roncea și Libertatea Presei, după ce omul de afaceri din spatele Editurii Humanitas a obținut contestarea deciziile tuturor instanțelor anterioare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

La ICCJ, judecătoarele Lavinia Dascălu, Adina Nicolae și Lavinia Curelea au dispus pe 17 noiembrie 2021 rejudecarea apelului membrului fondator al GDS care a privatizat Editura Politică a PCR împreună cu tovarășul și colegul său de Grup, Andrei Pleșu, pe atunci ministru al Culturii.

După cum a consemnat Lumea Justiției, PROCESUL LIICEANU-RONCEA a fost INTORS DIN DRUM. Judecatoarele Lavinia Dascalu, Adina Nicolae si Lavinia Curelea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus rejudecarea apelului din procesul in care afaceristul Gabriel Liiceanu cere daune de 50.000 euro de la jurnalistul Victor Roncea.

Detaliile sunt oferite de LUJU.ro și sub formă de documente:

* Cititi aici intreaga motivare a ICCJ

* Cititi aici motivarea Curtii de Apel Bucuresti, care a mentinut sentinta Tribunalului Bucuresti

* Cititi aici motivarea prin care TMB i-a dat dreptate lui Victor Roncea

Comentatorii de specialitate de la Lumea Justiției au apreciat și ei prestația ICCJ:

Sorin Acela:

Aoleoo, ce judecătoare de ICCJ avem! Astea nu știu că „proba verității” a murit odată cu dezincriminarea calomniei!
 
Narcis:
Toate lichelele au noroc!
 
DODI:
Lingăul LICEANU (scris greșit ca și caracterul lui infam!) schimbă, o dată la 4 ani, doar fesele la care se închină. Păcat că nu mai trăiește Remeș să ne spună cum lingea acest nemermic clanțele ministerului de Finanțe pentru a obține anularea datoriilor către stat, căruia nu-i plătise nici un leu. El a considerat că cea mai bună editură comunistă îi este oferită cadou și că nu are nici o obligație, nici materială și nici morală, față de români. Din păcate mai sunt unii magistrați care se uită în gura acestui nemernimc și nu-l întrebă de sumele pe care nu le-a plătit statului român. Să nu uităm că autorul sintagmei ”slujirea” a fost dată de acest lingău ordinar.
 
Maxtor:
E motivare de colhoziste.
 
Goargăș:
De acord cu Dodi. Când îl văd pe Liiceanu, om bătrân, slab, urât cu crăci pe el, cum se spune la țară, cu autosatisfacerea dubioasă a cremelor și săpunurilor de duș, mă apucă o greață infinită. Un om degeaba...Pleșu este mai hoț, dar populimea (cum zicea medicul Oprescu, hmmm!) l-a mirosit și pe el, chiar dacă stă la coteț. P.S. Uitați-vă la hârca C.T.P., om bătrân, slab, urât, alienat!
 

LIICEANU A RAMAS STUPEFIAT, RONCEA A CASTIGAT – Iata decizia prin care CAB a respins apelul scriitorului Gabriel Liiceanu in procesul unde cere 50.000 euro daune de la ziaristul Victor Roncea: „Apelantul-reclamant solicita sa se aiba-n vedere stupoarea cand a citit prima fraza din motivarea judecatorului fondului, ce-l sfatuieste sa dea dovada de o mai mare toleranta. N-a apelat la judecatorul fondului s-aprofundeze dogma crestina, dar e greu de acceptat juridic un asemenea inceput de motivare”