ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor de la instnața supremă că nu vrea să fie judecat prin procedură simplificată, pentru că se consideră nevinovat, precizând că nu se prevalează de dreptul la tăcere, ci vrea să fie audiat.

Alți trei inculpați au spus că recunosc faptele de care sunt acuzați și vor să fie judecați prin procedură simplificată, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor. Instanța a stabilit următorul termen de judecată pentru 28 martie.

 Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiției au citit rechizitoriul din dosarul de abuz în serviciu în care Liviu Dragnea este acuzat alături de fosta lui soție, Bombonica Prodana, și de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. Ulterior, instanța i-a întrebat pe inculpați dacă recunosc integral faptele de care sunt acuzați și vor să fie judecați în procedură simplificată, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor pe care le-ar putea primi.

Întrebat de instanță dacă vrea să fie judecat prin procedura simplificată, Liviu Dragnea a spus că vrea să fie judecat prin procedura normală, pentru că se consideră nevinovat și nu poate astfel să recunoască acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA. Dragnea a spus că nu se va prevala de dreptul la tăcere, ci vrea să fie audiat.

Cinci inculpați au ales judecata prin procedură normală, susținând că acuzațiile aduse de procurorii DNA sunt nefondate.

Instanța a luat la cunoștință că una dintre inculpate, Adriana Botorogeanu, a depus o declarație prin care recunoaște acuzațiile care i se aduc și vrea să fie judecată prin procedură simplificată, aceasta nefiind prezentă la termenul de marți întruncât este bolnavă.

Gheorghe Nicușor, fost  șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din DGASPC Teleorman, și Anisa Stoica, care la data faptelor era angajată la aceeași instituție, le-au spus judecătorilor că recunosc faptele și vor procedură simplificată.

Alți doi inculpați au lipsit de la termenul de marți, aceștia urmând să fie întrebați la următorul termen ce procedură de judecată aleg.

Instanța a stabilit următorul termen de judecată pentru 28 martie.