ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a finalizat joi percheziția informatică asupra unor medii de stocare aparținând lui Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut uciderea adolescentelor dispărute la Caracal. Anchetatorii au analizat un laptop, un aparat foto, două telefoane mobile și stick-uri de memorie care i-au aparținut lui Gheorghe Dincă. Totodată, procurorii din cadrul Structurii Centrale a DIICOT au audiat mai multe persoane și au efectuat activități de urmărire penală ce vor continua și în zilele următoare, transmite Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul DIICOT.

„Astăzi, data de 08.08.2019, percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe a fost întreruptă, urmând să fie reluată în dimineața zilei de 09.08.2019, în prezența inculpatului și a apărătorului acestuia.

În cursul acestei zile a fost finalizată percheziția informatică asupra unor medii de stocare, respectiv un laptop, aparat foto, două telefoane mobile și stick-uri de memorie, în prezența inculpatului și a  apărătorului din oficiu, urmând ca datele obținute să fie prelucrate analitic de către specialiști din cadrul Biroului tehnic de coordonare a activităților de specialitate din cadrul DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO-IGPR.

De asemenea, procurorii DIICOT - Structura Centrală au procedat la audierea mai multor persoane și au efectuat activități de urmărire penală care vor continua cu celeritate și în perioada următoare”, se arată într-un comunicat publicat joi pe pagina web a DIICOT.