ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O avocată dezvăluie cazul unui deținut care s-a sinucis săptămâna trecută în Penitenciarul Rahova, pentru că nu i s-ar fi permis să meargă la înmormântarea fratelui său. 

Iata postarea avocatei Laura Vicol:

„Pentru toți deontologii, pentru toți tinerii frumoși și liberi și în general pentru toți aștia care lătrați că pușcăriașii nu sunt oameni privați doar de dreptul la libertate, ci ar trebui omorâți cu pietre în piața publică, vă spun ce s-a întâmplat într-un penitenciar din România în 2017.

Ȋl chema Bujor și avea 36 de ani. Condamnat pentru tâlhărie, executase 7 ani și mai avea 7 luni de detenție, de 4 ori refuzat în comisia de liberare condiționată. Acum 3 săptămâni i-au murit soția și copilul în accident îngrozitor de mațină, mutilați, au fost duși la groapă fără să i se permită să asiste la înmormântare. La o săptămână după i-a murit și fratele, i s-a refuzat o permisie de 24h să plângă la 3 cruci.

Joi s-a spânzurat, a crezut că asta e singura variantă în care poate să-i mai întâlnească.

Cu siguranta voi o veți duce mai bine, facturile vi se vor plăti singure și vara va veni mai repede pentru voi.

Sunteți toți niște morți vii, fără pic de umanitate, fără suflet...

Aș mai scrie, dar mă duc să-mi țin copiii în brațe și să mă rog la Dumnezeu să vă lumineze mintea!”

Astăzi, mesajul a devenit viral pe internet, fiind transformat în știre. Comisar Gabriela Livadariu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Rahova a confirmat pentru Active News că Bujor a fost închis acolo, pentru executarea pedepsei. Era condamnat definitiv, primise o pedeapsă totală de 7 ani și, deocamdată, încă nu s-a stabilit dacă el a cerut sau nu conducerii penitenciarului o permisiune de ieșire pentru a merge la înmormântarea unei rude.
 
„Dacă a făcut această solicitare, pentru ca ea să-i fi admisă, trebuia însoțită de o copie a certificatului de deces”, a precizat Gabriela Livadariu. Rudele sunt cele care ar fi trebuit să-i transmită deținutului, în timp util, copia acelui document.

Deținutul a fost găsit decedat în ziua de 16 martie. Fiind vorba de o moarte violentă, împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment sunt anchetate acum de către un procuror. El este și cel care poate stabili și dacă există vreo legătură de cauzalitate între refuzul permisiei și decesul deținutului.