Cererea de recuzare a șefului S.I.I.J. a fost respinsă luni de către procurorul general Augustin Lazăr, pe motiv că Gheorghe Stan fusese chemat să decidă asupra unei alte cereri de recuzare, a procurorului de caz Adina Florea, cerere pe care Gheorghe Stan a respins-o, spre nemulțumirea Laurei Kovesi, informează Radio România Actualități


Codul de Procedură Penală prevede, conform www.juri.ro , că sunt inadmisibile atât recuzarea altui procuror decât cel care instrumentează cazul, cât și recuzarea procurorului care este competent să soluționeze cererea de recuzare.


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni seară că solicitarea de recuzare a șefului secției de anchetare a magistraților, formulată de Laura Codruța Kovesi în dosarul ei, este fără obiect, deoarece Gheorghe Stan nu instrumentează cauza fostei șefe DNA, informează Mediafax


Laura Kovesi anunțase vineri că a depus două cereri de recuzare în dosarul penal care o vizează: una pentru procurorul de caz, Adina Florea, și alta pentru Gheorghe Stan, șeful Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului General. Gheorghe Stan a respins cererea de recuzare a Adinei Florea, iar procurorul general Augustin Lazăr a respins cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan.


Vineri, 15 februarie, fosta șefă a D.N.A., Laura Kovesi, a fost chemată la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (S.I.I.J.) pentru a fi audiată într-un dosar penal în care este acuzată de presupuse fapte de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în țară a fostului director al Fondului Național de Ivestiții, Nicolae Popa.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews