ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cererea de recuzare a șefului S.I.I.J. a fost respinsă luni de către procurorul general Augustin Lazăr, pe motiv că Gheorghe Stan fusese chemat să decidă asupra unei alte cereri de recuzare, a procurorului de caz Adina Florea, cerere pe care Gheorghe Stan a respins-o, spre nemulțumirea Laurei Kovesi, informează Radio România Actualități


Codul de Procedură Penală prevede, conform www.juri.ro , că sunt inadmisibile atât recuzarea altui procuror decât cel care instrumentează cazul, cât și recuzarea procurorului care este competent să soluționeze cererea de recuzare.


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni seară că solicitarea de recuzare a șefului secției de anchetare a magistraților, formulată de Laura Codruța Kovesi în dosarul ei, este fără obiect, deoarece Gheorghe Stan nu instrumentează cauza fostei șefe DNA, informează Mediafax


Laura Kovesi anunțase vineri că a depus două cereri de recuzare în dosarul penal care o vizează: una pentru procurorul de caz, Adina Florea, și alta pentru Gheorghe Stan, șeful Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului General. Gheorghe Stan a respins cererea de recuzare a Adinei Florea, iar procurorul general Augustin Lazăr a respins cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan.


Vineri, 15 februarie, fosta șefă a D.N.A., Laura Kovesi, a fost chemată la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (S.I.I.J.) pentru a fi audiată într-un dosar penal în care este acuzată de presupuse fapte de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în țară a fostului director al Fondului Național de Ivestiții, Nicolae Popa.