ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că scandalul produs în jurul Direcției Naționale Anticorupție este în exteriorul instituție, nu în interiorul acesteia și este produs de anumite persoane.

„Sugerați dvs. că există scandalul în DNA. Scandalul există în jurul DNA, adică există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea să găsească vulnerabilitățile unei instituții de elită a Ministerului Public, vulnerabilitățile și posibilele radicalizări ale unor persoane care sigur că ar putea să aibă anumite frustrări de-a lungul timpului acumulate, însă eu vă asigur că DNA este o structură de elită a Ministerului Public, în care UE a investit bani mulți. (...) Așa că scandalul este în jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media. Evident că avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupție”, a spus Lazăr, la CSM.

Lazăr susține că DNA își va clarifica zilele următoare toate problemele pe care le are.

„Are (DNA — n.r.) un corp de elită, ca de altfel întreg Ministerul Public, și DNA își va clarifica în zilele imediat următoare toate problemele pe care le are. Faptul ca cineva să comită o faptă în DNA nu înseamnă tensiuni. Înseamnă că acel cineva va fi găsit, lucrurile vor fi clarificate în zilele imediat următoare și se va demonstra că DNA este capabilă să își clarifice problemele”, a precizat Augustin Lazăr.

În privința testării cu detectorul de minciuni, acesta a arătat că dispozitivul nu este o "regină" a probațiunii, însă poate orienta investigația în direcția corectă.

„Detectorul de minciuni nu reprezintă o 'regină' a probațiunii, dar poate să ajute pe cel care face verificările să determine dintr-un cerc mai larg de suspecți încotro ar trebui să meargă investigația. Vă spun cu certitudine că a multa oară a fost utilizat detectorul de minciuni nu pentru a produce proba 'regină', ci pentru a orienta investigația”, a explicat Lazăr.