ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat marți că DIICOT lucrează „în fază avansată” la rechizitoriul dosarului presupuselor crime de la Caracal, familiile victimelor putând contesta în instanță probele anchetatorilor, informează Agerpres

„Se lucrează la rechizitoriu. Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată, mi s-a spus. (...) La trimiterea în judecată, dosarul va fi prezentat instanței și, în procedura de cameră preliminară, reprezentanții părților, avocații, pot să invoce orice consideră dânșii necesar, orice nemulțumire față de modul în care a fost instrumentat dosarul”, a declarat procurorul general interimar, după o întâlnire cu procurorii din conducerea DIICOT.

Gheorghe Dincă a afirmat că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 și că, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. Această versiune este puternic contestată de familia victimei, în special de unchiul acesteia, Alexandru Cumpănașu. Pe de altă parte, expertiza ADN efectuată de INML a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

De asemenea, Gheorghe Dincă a susținut că ar fi ucis-o și pe Luiza Melencu, fata de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului ei le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiștii nu au reușit să stabilească al cui ADN îl conțineau acestea, motiv pentru care DIICOT a cerut ajutorul FBI.

Săptămâna trecută, DIICOT a reținut un complice al lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipiceanu, sub acuzația că a agresat-o sexual pe Luiza Melencu.

Conform DIICOT, la data de 14 aprilie, Gheorghe Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu, ce aștepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, a transportat-o la domiciliul său în scopul exploatării sexuale în interes personal și, în aceste împrejurări, a fost surprins de către Ștefan Risipiceanu, care făcea parte din anturajul lui Dincă și era folosit de acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie. Ștefan Risipiceanu ar fi ajuns inopinat în curtea casei lui Gheorghe Dincă, unde a observat că Luiza Melencu era sechestrată în autoturism.

„La explicațiile oferite de către Gheorghe Dincă, în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reținut i-a solicitat acestuia să îi permită și lui întreținerea de astfel de relații cu Luiza Melencu. În aceste împrejurări, pentru a-și conspira faptele, Gheorghe Dincă a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate”, este versiunea la care au ajuns procurorii DIICOT în cazul dispariției Luizei Melencu.