ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul-șef adjunct al DNA Călin Nistor va asigura conducerea instituției, după ce Anca Jurma a anunțat că nu mai dorește prelungirea mandatului de șef interimar, informează Agerpres.

Procurorul general Augustin Lazăr a participat marți la o ședință a conducerii DNA și a decis să nu mai propună un alt procuror-șef interimar.

Conform reglementărilor interne, la conducerea DNA rămân, în ordine, procurorii-șefi adjuncți Călin Nistor și Marius Iacob, a precizat, pentru AGERPRES, Augustin Lazăr.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că Anca Jurma renunță la nominalizarea pentru funcția de procuror-șef interimar al DNA, fiind trimisă o adresă în acest sens în timpul ședinței de luni a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Funcția de procuror-șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale.

Ulterior, ministrul Justiției a propus numirea Adinei Florea ca procuror-șef al DNA. Președintele Klaus Iohannis a respins însă această propunere.