ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși a anunțat la finalul mandatului de ministru al Justiției că va pleca din nou la Bruxelles, acolo unde ar urma să încaseze din nou un salariu cu multa mai mare ca în România, iată că Raluca Prună s-a decis să mai rămână un pic în țară.

Fostul ministru tehnocrat a ales să iasă duminică seara la protestele care au avut loc în București pentru a protesta împotriva „ordonanței grațierii”, anunță Cotidianul

Probabil că Raluca Prună a uitat ce declarase în urmă cu șase luni la Realitatea TV: „Știți că România riscă o decizie pilot din partea CEDO. A existat o decizie cvasi-pilot în 2012. Curtea a cerut României să intreprindă o serie de măsuri. Am început niște discuții cu CEDO la nivelul conducerii, am avut două întâlniri în ultima lună și jumătate și urmează în cel mult două săptămâni, am spus la jumătatea lunii iulie, să lansez o dezbatere, pentru că chestiunea aceasta a grațierii nu este exclusiv o decizie a ministrului Justiției. (...) Trebuie să existe și o analiză în România să vedem, grațiem? Turcia a făcut spre exemplu, o grațiere pentru a-și rezolva problema suprapopulării în penitenciare, iar în 11 luni, penitenciarele s-au umplut. Când spun asta nu vreau să anunț o decizie, nu vreau să spun că nu va exista o grațiere”!

Raluca Prună n-a mai făcut nicio dezbatere, însă, prin OUG nr. 8/2016, a modificat fără nicio consultare aproape întreg Codul Penal, dând chiar statut de organ de cercetare ofițerilor SRI, uitând că această „Ordonanță Prună” a determinat asociațiile magistraților să-i ceară demisia. Mai mult chiar, în 18 octombrie 2016, Parlamentul a adoptat moțiunea simplă împotriva Ralucăi Prună, prin care se solicita demisia acesteia, însă a continuat să rămână în Guvernul Cioloș până la capăt.

Acum, când actualul guvern vrea să facă exact ceea ce CEDO îi impusese în cele „două întâlniri”, iat-o pe Raluca Prună în mijlocul protestatarilor.

Aceasta se pare că a uitat și ce a declarat în fața Consiliului Superior al Magistraturii în 8 octombrie 2016: „Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO și spun bine mințit la CEDO, că eu am crezut că dacă mi se dă o hîrtie sub semnătura cuiva din statul român... Deci eu am mințit acolospunînd că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare”!