Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună a cerut sâmbătă  demisia lui Tudorel Toader. Solicitarea Ralucăi Prună vine după ce Parchetul General a publicat lista cu documentele pe care Lazăr trebuia să le depună la dosarul pentru  candidatura la funcția de procuror general, informează Agerpres.

Într-o postare pe facebook, fostul ministru al Justiției îl acuză pe Tudorel Toader de faptul că în dosarul său de depunere a candidaturii pentru funcția de ministru al Justiției, în2016, nu se află o scrisoare care să clarifice că din dosar lipsea calificativul la ultima evaluare și că exista o ordonanță de clasare:

”Cer public demisia ministrului Tudorel Toader. Parchetul General a publicat scrisoarea trimisă pe 17 februarie 2016 de ministrul Justiției către Parchete, pentru declanșarea procedurii de selecție a procurorului general. E clar în scrisoare ce trebuia să cuprindă dosarul de candidat trimis la MJ: CV și scrisoare de intenție. Toader a spus că din dosar lipsea calificativul la ultima evaluare și că exista o ordonanță de clasare. Și a afirmat că pentru aceste motive procedura ar fi fost nelegală. Am așteptat 10 zile, l-am invitat public pe ministrul Toader să își clarifice acuzațiile. A tăcut. Scrisoarea care clarifică se află la Ministerul Justiției în tot acest timp. Toader a preferat să o ignore și să mintă o națiune întreagă. Invit acum, că am clarificat procedura de numire, să revenim la identificarea temeiului legal al revocării procurorului general. Nu contează numele, nici persoana. Contează instituțiile", a scris Raluca Prună într-o postare pe Facebook.

Comunicatul Parchetului General este o replică la afirmațiile ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a declarat în mai multe rânduri că dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea calificativul "foarte" bine la ultima evaluare2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.