ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport al Corpului de Control al Ministerului Justiției arată nereguli grave comise la Penitenciarul Poarta Albă. Acest raport cu iz penal ar putea fi înaintat către DNA, conform B1 TV.

Anumiți deținuți de la Penitenciarul Poarta Alba, persoanaje cunoscute în media precum Cristian Borcea sau frații Victor și Giovanni Becali, au beneficiat de mai multe privilegii din partea conducerii pușcăriei. O cameră pe secția 9 a fost special amenajată pentru acești "pușcăriași VIP".

De altfel, Giovanni Becali apare în raportul ministerului. Deși apare că ar fi muncit aproape 200 de ore și a scris 3 cărți, după ce au fost analizate toate documentele și au fost cerute înscrisuri, există suspiciuni că faptul că nu au fost îndeplinite aceste ore de muncă după cum prevede regulamentul.

Acest raport vine la două zile după ce frații Becali și Cristian Borcea s-au întors în penitenciarul de la Poarta Albă, după o perioadă petrecută la Jilava.