ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu și Gelu Voican Voiculescu au fost puși sub inculpare în Dosarul Mineriadei, Petre Roman a avut o reacție, în direct la B1 TV.

Acesta a susținut că nu există absolut nicio dovadă care să indice că ar fi vinovat. Răspunsul său l-a enervat la culme pe Miron Cozma, care l-a făcut nerușinat și nesimțit.

„Cum am precizat și la Parchetul militar, această acuzație nu are absolut niciun fel de temei. Nu sunt dovezi care să implice o ilegalitate comisă de mine sau de Guvernul pe care l-am condus. Tot desfășurătorul acelor zile, mai ales ziua de 13, arată că a fost un atac împotriva instituțiilor statului. Decizia pentru intervenția din 13 a fost perfect legată și cerută și de Procurorul General și a avut ca scop reinstaurarea liniștii în Piața Universității. Răspunsul meu e categoric și fără echivoc și apăsat că nu există niciun fel de temei pentru asemenea acuzații!”, a declarat, pentru B1 TV, Petre Roman.

Afirmațiile fostului premier l-au revoltat pe Miron Cozma, care nu a ezitat să-l acuze pe Petre Roman că este nesimțit.

„Aveai autoritate legală să împuști oamenii? Chiar nu vă e rușine să omorâți oameni?”, l-a întrebat Cozma pe Roman.

Fostul premier a închis telefonul, ceea ce l-a enervat și mai tare pe Cozma.

„Normal, că nu suportă adevărul! Nici el, nici comunistul de Iliescu! N-o să mai permit ca adevărul să fie trunchiat! Cu câtă nesimțire vine și spune că avea autoritate legală să împuști oamenii!”, a reacționat Miron Cozma.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews