După ce Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu și Gelu Voican Voiculescu au fost puși sub inculpare în Dosarul Mineriadei, Petre Roman a avut o reacție, în direct la B1 TV.

Acesta a susținut că nu există absolut nicio dovadă care să indice că ar fi vinovat. Răspunsul său l-a enervat la culme pe Miron Cozma, care l-a făcut nerușinat și nesimțit.

„Cum am precizat și la Parchetul militar, această acuzație nu are absolut niciun fel de temei. Nu sunt dovezi care să implice o ilegalitate comisă de mine sau de Guvernul pe care l-am condus. Tot desfășurătorul acelor zile, mai ales ziua de 13, arată că a fost un atac împotriva instituțiilor statului. Decizia pentru intervenția din 13 a fost perfect legată și cerută și de Procurorul General și a avut ca scop reinstaurarea liniștii în Piața Universității. Răspunsul meu e categoric și fără echivoc și apăsat că nu există niciun fel de temei pentru asemenea acuzații!”, a declarat, pentru B1 TV, Petre Roman.

Afirmațiile fostului premier l-au revoltat pe Miron Cozma, care nu a ezitat să-l acuze pe Petre Roman că este nesimțit.

„Aveai autoritate legală să împuști oamenii? Chiar nu vă e rușine să omorâți oameni?”, l-a întrebat Cozma pe Roman.

Fostul premier a închis telefonul, ceea ce l-a enervat și mai tare pe Cozma.

„Normal, că nu suportă adevărul! Nici el, nici comunistul de Iliescu! N-o să mai permit ca adevărul să fie trunchiat! Cu câtă nesimțire vine și spune că avea autoritate legală să împuști oamenii!”, a reacționat Miron Cozma.