ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerea de modificare a legii 303/2004 potrivit căreia statul va fi obligat să se îndrepte împotriva judecătorilor care au săvârșit o eroare a fost adoptată, informează News.ro.

Miercuri seară, după îndelungi dezbateri, plenul Camerei Deputaților a adoptat propunerea de modificare a legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor potrivit căreia statul va fi obligat să se îndrepte cu o acțiune în despăgubiri împotriva magistratului care a săvârșit o eroare cu rea-credință sau din gravă neglijență.
 
”După ce prejudiciul a fost acoperit de stat în temeiul hotărârii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin (6), statul se îndreaptă cu o acțiune în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului care, cu rea-credință sau gravă neglijență, a săvârșit eroarea judiciară cauzatoare de prejudicii”, se arată în amendamentul adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaților.

Inițial, comisia specială privind legile justiției a respins această propunere în favoarea unui amendament formulat de Uniunea Națională a Judecătorilor și Asociația Magistraților, potrivit căruia statul ”are dreptul” de a se îndrepta împotriva judecătorului sau procurorului care a săvârșit o eroare judiciară din neglijență sau cu rea-credință.